OVER HIP

HI, IK BEN JÖRGEN BLOM


Ik ben de geestelijke vader en creatieve geest van HIP wat staat voor Hair Innovating People. Een afkorting die direct laat zien waar mijn drive en passie zit en dat is mensen in hun kracht zetten door een unieke look te creëren, die bij hem of haar past.

Nadat ik de kneepjes van het kappersvak bij een aantal zaken had geleerd en mijn kennis verbreed met diverse knip- en kleurtrainingen bij Vidal Sassoon, Trevor Sorbie en Tony & Guy, startte ik in mei 1988 m’n eerste kapperszaak in Breda.

En met succes, want naast het knippen ontdekte ik ook een voorliefde voor make-up, specialiseerde ik mij op het gebied van haar-extensions en werd ik educator voor Dome, het eerste extension-systeem voor synthetisch haar in Europa. Daarnaast vormde ik jarenlang een showteam met kappers uit de Benelux.

In 1993 sloot ik het eerste hoofdstuk in Breda af om de deuren te kunnen openen van HIP op de hoek van de Hobbemastraat en de P.C. Hooftstraat in hartje Amsterdam. Na een moeizame start door de andere mentaliteit van de hoofdstad en meer internationale klanten, ging de zaak echt vol gas draaien door de specialisaties kleur&extensions en knippen&föhnen.

Inmiddels hebben internationale sterren zoals Alicia Silverstone en Catherine Deneuve bij mij in de stoel gezeten en weet bekend Nederland al decennia HIP te vinden. Van fotomodellen, presen- tatrices en zangeressen zoals Daphne Deckers, Chantal Jansen en Trijntje Oosterhuis tot de voet- ballers Wim Kieft en Frank Rijkaard. Maar, ook mensen uit de theater- en filmwereld zoals Raymond de Kuyper en Joke Tjalsma. En daar ben ik natuurlijk erg trots op!

De voormalige HIP kapsalon op de Hobbemastraat

Schrijver KLuun is al jaren een vaste klant bij HIP kappers

Dat jij als de beste versie van jezelf bij mij de deur uitloopt is priceless

De nieuwe locatie van HIP kappers op de Daniël Stalperstraat 69

Na een 2e HIP in sportschool Special Sports, een 3e HIP in de Leidsestraat samen met Spoiled, een HIP collab met Scandinavische mode op de Elandsgracht én 27 jaar HIP in de Hobbemastraat 5 om de hoek van de P.C. Hooftstraat, kies ik er voor om solo verder te gaan. Ik ben nu flexibeler en heb daardoor meer tijd voor nieuwe projecten zoals JOR, waar ik meer de creatieve grenzen wil verleggen met cutting edge concepten: 

www.jorgenblom.com